dinsdag 5 juni 2012

Twee zwaargewonden na aardbeving bij JakartaAls gevolg van de aardbeving die Indonesië maandag trof zijn twee meisjes zwaargewond geraakt. Enkele andere mensen raakten lichtgewond en 68 huizen zijn beschadigd. Dat melden de Indonesische media vandaag.

De meisjes (6 en 12 jaar oud), die op West-Java wonen, raakten gewond toen een houten draagbalk naar beneden kwam en bovenop hen viel. Voor zover bekend zijn zij de enigen die als gevolg van het natuurgeweld met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis moesten.

De Indonesische autoriteiten wisten verder vandaag te melden dat 68 woningen op Java beschadigd zijn, waarvan een groot deel er zeer slecht aan toe is. Omdat nog niet alle gevolgen van de aardbeving in kaart zijn gebracht, is het mogelijk dat de schade en het aantal gewonden verder oploopt.

De aardbeving die Java maandagavond (lokale tijd) trof had een kracht van 6,1 op de schaal van Richter. De beving werd vooral gevoeld in het regentschap Sukabumi en in delen van hoofdstad Jakarta. Er was geen gevaar voor een tsunami.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten