woensdag 20 juni 2012

Indrukwekkende paddenstoelwolk boven Peking (video)

Afgelopen week is een gigantische paddenstoelwolk boven Peking gezien die deed denken aan de explosie van een atoombom, zo meldt China Daily.

Beelden van de mysterieuze wolk hebben inmiddels hun weg naar YouTube gevonden. Het gaat volgens de Britse Daily Mail hoogstwaarschijnlijk om een enorme cumulonimbus.

Persbureau Xinhua publiceerde adembenemende foto’s van de wolk boven de Chinese hoofdstad. De beelden zijn gemaakt vanaf enkele wolkenkrabbers.

Vorige week adviseerden Chinese autoriteiten inwoners van de stad Wuhan binnen te blijven nadat de stad werd gehuld in een gele en groene waas. De Chinese politie arresteerde twee internetgebruikers die zeiden dat de wolk was veroorzaakt door een chloorlek bij een chemisch opslagcomplex of een explosie bij een staalfabriek. Xinhua sprak van stroverbranding als oorzaak van de mist en ontkende dat zich industriële ongelukken hadden voorgedaan.



Eerder deze maand verzocht China de Amerikaanse ambassade in Peking te stoppen met het publiceren van gegevens over de luchtvervuiling. Volgens de Chinese autoriteiten is dat in strijd met de wet en diplomatieke conventies.

Onderstaande video’s zijn het afgelopen weekend verschenen op YouTube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten