vrijdag 15 juni 2012

Stedelijke Grieken huren land van boeren om voedsel te verbouwen tijdens crisis

Greek olive grove via Hintau Aliaksei / Shutterstock

Overdag telt Dimitris Koutsolioutos cijfers voor zijn ooms juweliers bedrijf. Maar vroeg in de ochtend en ’s avonds laat helpt hij mensen boer worden. Niet letterlijk, maar het begint erop te lijken.


Het idee achter het initiatief is helder: stedelingen huren een stuk land van een boer, vertellen hem dan wat ze hierop verbouwt zouden willen zien en vervolgens krijgen ze wekelijkse hun verse groenten. Hiermee besparen ze gemiddeld 70% ten opzichte van als ze hun voedsel bij supermarkt halen.

De voordelen voor de boer mogen er ook wezen. Hij weet van tevoren wat en hoeveel hij moet verbouwen. En wanneer hij het moet oogsten. De gewassen kunnen met korting worden verbouwen omdat de boer weet dat hij alle gewassen zal verkopen, zonder verspilling.

De site van het bedrijf Gineagrotis, die voor deze verbinding tussen de boeren en de consumenten zorgt, heeft al meer dan 50.000 bezoekers gehad, waarvan meer dan 5.000 ook een online account aanmaakt. Meer dan 900 boeren hebben gezegd dat ze aan het initiatief mee willen doen. En er zijn meer dan 1.000 email binnengekomen van mensen die vol lof over het idee spreken en vragen wanneer deze service beschikbaar zal komen waar zij wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten