woensdag 20 juni 2012

Een dode door tyfoon in Japan, minstens 44 gewonden

Japan heeft van oudsher met natuurgeweld te maken. Voor de eerste keer dit jaar heeft een tyfoon rechtstreeks het eilandenrijk in het Verre Oosten getroffen en slachtoffers gemaakt. Vandaag steeg het kwik in de hoofdstad echter weer tot boven de 30 graden. Ondertussen is een nieuwe tyfoon op komst.

De tyfoon Guchol heeft in Japan een persoon mee de dood ingesleurd en minstens 44 andere mensen verwond. Vandaag trok de wervelstorm over de Stille Oceaan en zwakte af tot een depressie. De nieuwe naderende tyfoon Talim boven de Zuid-Chinese Zee zou volgens de meteorologische diensten de Japanse archipel pas in afgezwakte vorm als depressie treffen. De uitlopers ervan kunnen echter tegen morgen voor zware neerslag zorgen in het zuidwesten en het westen van Japan.

53-jarige man omgekomen

Guchol raasde gisteren over grote gebieden vooral in het oosten en noordoosten met hevige regenval en stormwinden. Meer dan 150.000 mensen werden opgeroepen zich tijdelijk in veiligheid te brengen. Honderden binnenlandse vluchten werden geannuleerd, het spoorverkeer van hogesnelheidstreinen onderbroken. In de stad Numazu ten zuidwesten van Tokio stierf een 53-jarige man onder de brokstukken van een geprefabriceerde woning. Een 16-jarig meisje werd ook vandaaf nog vermist, aldus lokale media

Bron: Belga.be via HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten