zondag 3 juni 2012

Zonnestorm raakt aarde in 2012-2013

ZONNESTORM - Dat er een zonnestorm aankomt is zeker, maar hoe verwoestend deze zonnestorm in 2012-2013 zal zijn voor de aarde is nog onzeker.

Deze onheilspellende boodschap komt van wetenschappers uit de gehele wereld, die de activiteiten van de zon bestuderen. Volgens hen is de zon bezig om "te ontwaken uit een diepe slaap" en begint langzaam zeer actief te worden.

De eerste tekenen van de verhoogde activiteit van de zon waren dit jaar al vanaf de aarde te zien in de vorm van "groot vuurwerk" op de zon.

Wat is een zonnestorm nu precies en hoe schadelijk kan dat zijn?

Tijdens een zonnestorm weten er miljarden kleine deeltjes uit de zwaartekracht van de zon te ontsnappen. Door het magnetisch veld van de aarde worden deze deeltjes elektrisch geladen, waardoor ze als een "super magnetisch veld" de aarde kunnen treffen.

Zeker in de tegenwoordige tijd kan een grote zonnestorm zorgen voor veel problemen op aarde. Aangezien wij volledig afhankelijk zijn geworden van computers, kan een (tijdelijke) ontregeling hiervan voor zeer grote schade gaan zorgen. Zo kan een zware zonnestorm stroomnetten, computers, gps-navigatie, luchtvaart, radiocommunicatie, enzovoort ontregelen. Ook satellieten kunnen hierdoor (onherstelbaar) worden getroffen.

Volgens wetenschappers zal de zonnestorm, waarschijnlijk in 2012 - 2013, extra hevig zijn en moeten we ons voorbereiden op een rampenscenario zoals we die kennen uit de Holywood films. Mocht de zonnestorm de aarde in alle hevigheid treffen, dan zal deze tot wel 20x meer schade aanrichten dan de Orkaan Katrina deed in 2005 in New Orleans (schade was 125 miljard euro).

Toeval of niet, de komende zonnestorm (in 2012-2013) valt samen met "de vloek van de Maya's". Op basis van de Mayakalender wordt al zeer lange tijd de ondergang van de aarde voorspelt in 2012 .....de Mayavloek(!)

Bron: Nieuwsuit.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten