zondag 3 juni 2012

De hypocrisie van de rijkenIMF-baas Christine Lagarde riep de Grieken onlangs op hun belastingen te betalen, zelfs wanneer deze Française als werknemer van een officiële internationale instelling geen cent belastingsgeld betaalt. De Bulgaarse columnist Alexander Simov legt in de krant Duma uit waarom hij het volledig heeft gehad met de hypocrisie van de rijken:

‘Verbazingwekkend is het te moeten vaststellen hoe de rijken, die elke crisis in het Westen hebben veroorzaakt, er nooit genoeg van krijgen de armen de les te spellen.

Eerst vernietigen ze de banken om daarna het gewone volk te vertellen dat het moet leren het met minder geld te doen. Eerst vernietigen ze de industrie en daarna vertellen ze het volk dat de werkloosheid zal stijgen en dat het daarmee zal moeten leren leven. Eerst verwoesten ze het milieu en dan vliegen ze uit wanneer een verdomde proletariër vergeet thuis zijn lichten te doven op de ‘Dag van de Aarde’.

Omdat de rijken zelfvoldaan, galant en helderziend zijn hebben ze een positieve en optimistische kijk op de wereld en een goede spijsvertering. Wij arme kniezers daarentegen kwijnen weg in zelfbeklag en pessimisme, ons afvragend waarom de wereld onrechtvaardig is en waarom wij altijd de schuld van alles krijgen.’

Bron: Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten