vrijdag 1 juni 2012

Aanwezigheid Rutte en Pechtold Bilderbergconferentie leidt tot Kamervragen

Dit weekend zijn koningin Beatrix, premier Rutte en D66-partijleider Pechtold op de Bilderbergconferentie, waar de beveiliging zwaarder is dan ooit.

Er zijn nog meer Nederlanders uitgenodigd, te weten: hoogleraar Paul Scheffer, Unilever-topman Paul Polman en Eurocommissaris met de portefeuille ICT en Telecommunicatie Neelie Kroes.

Voor het Westfield Mariott hotel in Chantilly in de Amerikaanse staat Virginia waar de conferentie wordt gehouden hebben zich honderden betogers van ‘Occupy Bilderberg’ verzameld. Het gebied rond het hotel is hermetisch afgesloten en gasten van het hotel die niet betrokken zijn bij de conferentie moesten hun kamer verlaten.


Geheimzinnigheid

De Bilderbergconferentie wordt al jaren met geheimzinnigheid omgeven. Wat er precies wordt besproken blijft geheim. In totaal zijn op de bijeenkomst zo’n 136 hooggeplaatste figuren uit de politiek, de financiële wereld, wetenschap en media aanwezig.

Ook aanwezig zijn Google-topman Eric Schmidt, kroonprins Philippe van België, oud-minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten Henry Kissinger en oud-wereldkampioen schaken en tegenwoordig activist Gary Kasparov.

Misleiding

Veel van de gasten komen uit de Duitse, Canadese, Britse, Spaanse, Portugese, Oostenrijkse en Amerikaanse bankenwereld. Zo zijn er een aantal ministers van Financiën aanwezig. Ook Goldman Sachs schuift aan, de Amerikaanse zakenbank die wordt beschuldigd van misleiding van Europese banken en overheden.

De reden van de aanwezigheid van D66-politicus Pechtold is onbekend. Naar verluidt heeft koningin Beatrix een belangrijke invloed op het uitnodigingsbeleid. Haar vader, prins Bernhard, organiseerde in 1954 de eerste Bilderbergconferentie.

Kamervragen

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niets zeggen over de aanwezigheid van demissionair premier Mark Rutte. Hij heeft ook geen voorlichter mee.

Teleurgesteld constateert SP-Kamerlid Harry van Bommel op zijn blog dat het vreemd is dat we niet mogen weten wat de premier daar zegt. “Op mijn eerdere Kamervragen over deze conferentie kreeg ik steeds een nietszeggend antwoord. En dat terwijl de reis en het verblijf door de belastingbetaler wordt betaald,” schrijft Van Bommel. Fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de aanwezigheid van premier Rutte.

Bekijk hier welke Bilderbergers inmiddels zijn gefotografeerd bij het hotel.

Verhagen over Bilderberg: ik ga niet over het uitnodigingsbeleid



Bronnen: Volkskrant.nl & NOS.nl via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten