dinsdag 19 juni 2012

Schulden wegstrepen en opnieuw starten

We moeten alle schulden wegstrepen en opnieuw beginnen, zegt Tex Gunning, de tweede man van AkzoNobel, in een gesprek met Hans de Geus in ‘De Crisis Voorbij’.

De crisis waar we in zitten wordt verkeerd begrepen en dus ook niet opgelost, aldus een bewierrookte, licht esoterische Gunning.

Wrakke boel

We moeten door het proces om te ontdekken dat het niet zozeer een economische, alswel een waardencrisis is. Doordat we onbevangen teren op grondstoffen, energiebronnen en ‘samen-leven’ heeft de generatie van Gunning een wrakke boel achtergelaten.

We zijn nergens meer zeker van, we dénken een goed pensioen in het vooruitzicht te hebben, maar intussen hebben de babyboomers alles al geconsumeerd.

Co-existentie

Er zit slechts één letter verschil tussen de woorden ‘co-existentie’ en ‘no-existentie’. Of we weer leren samenleven met elkaar, maar ook met de derde wereld zal bepalend zijn voor onze eigen toekomst.

Zekerheden zijn er niet, we moeten onze eigen kinderen leren dat de enige zekerheid hun vermogen is om zich met anderen te verbinden.

Raak geïnspireerd door Tex Gunning

Bron: RTL.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten