vrijdag 22 juni 2012

Object in Oostzee doet elektrische apparatuur uitvallen (video)

Het Zweedse expeditieteam dat op de bodem van de Oostzee onderzoek doet naar een object blijft mysterieuze ontdekkingen doen, meldt de televisieomroep New Tang Dynasty Television.

Ik dacht een steen, klif, dagzoom of modder aan te treffen, maar het was niets van dat alles, aldus expeditieleider Peter Lindberg.

Het team staat versteld van het object met een doorsnede van ongeveer 60 meter dat op een diepte van bijna 80 meter op de bodem van de Oostzee ligt verscholen.

Trappenhuis

Op de bovenzijde van het object zijn formaties te zien. Ze hebben hoeken van 90 graden en lijken op gangen of muren. Eén van de formaties heeft zelfs iets weg van een trappenhuis.

De duikers vonden een gat met een diameter van 25 centimeter. Het is nog onbekend waar het naartoe leidt. Kleine steencirkels lijken te zijn neergelegd in de vorm van een parelketting.

De omstandigheden waren niet al te aangenaam. De duikcomputer gaf aan dat het een graad vroor, aldus duiker Stefan Hogeborn. Als gevolg van de stroming veranderde het water echter niet in ijs.

Elektromagnetische puls?

Er gebeurde ook iets vreemds. De filmcamera stopte met werken op het moment dat de duikers dicht bij het object kwamen. “Toen we ons boven het object bevonden werkte geen van de elektrische apparaten meer,” zei Hogeborn. “Wanneer we 200 meter afstand namen begon alles weer te werken. Op het moment dat we dichterbij kwamen viel alles weer uit.”

Dennis Åsberg van team Ocean X is er na de eerste expeditie 100 procent zeker van dat ze iets ongewoons hebben gevonden. “Ik weet zeker dat we iets zeer unieks hebben gevonden,” zei hij. “Of het nu een meteoriet, een asteroïde, een vulkaan, een U-boot uit de Koude Oorlog of een UFO is, het moet iets zijn.”

Over twee weken gaat de tweede expeditie van start. Ocean X hoopt dan ook een geoloog mee te nemen naar de zeebodem.

Bron: NTDTV.com via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten