zaterdag 23 juni 2012

'Stroom wordt onbetaalbaar voor lagere inkomens'

Stroom en gas worden in de toekomst mogelijk ontbetaalbaar voor de lagere inkomens in Nederland. Dat zegt de topman van energieleverancier RWE.



Topman Peter Terium van de Duitse energieleverancier RWE zegt zaterdag in het AD dat de prijzen van stroom en gas aanzienlijk zullen stijgen.

Volgens Terium speelt de discussie in landen als Duitsland en Engeland al veel langer. De vraag is of de energierekening in de toekomst door de minima opgehoest kan worden. De bestuurder verwacht dat Nederland hetzelfde lot wat.

Kernenergie

Volgens RWE blijven de prijzen stijgen, omdat steeds minder gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen en kernenergie. 'Als de overheid niet subsidieert, komt de verhoging vanzelf in de stroomprijs terecht.'

In januari legde demissionair minister van Economische Zaken (CDA) Maxime Verhagen de activiteiten rond de vergunningsaanvraag van RWE stil om een tweede kerncentrale te bouwen in Borssele.

Het kabinet is niet tegen de bouw van een kerncentrale, maar vindt dat het niet aan de overheid is om deze te subsidiëren.

Door Servaas van der Laan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten