dinsdag 5 juni 2012

Aantal groene daken door het dak in Rotterdam


De subsidie op 'groene daken' zorgt er voor dat het aantal daktuinen in Rotterdam flink is toegenomen. Sinds de start vier jaar geleden werd er al 100.000 vierkante meter overkapping aangelegd.

Groene daken zijn daken waarop vegetatie een buffer vormt bij regenafvoer. Om de aanleg te stimuleren, geeft de stad samen met het waterschap Hollandse Delta en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 30 euro subsidie per vierkante meter.

Vooral vorig jaar werd veel gebruik gemaakt van deze regeling. Toen kwamen er aanvragen binnen voor 55.000 vierkante meter groen dak.

Het kan nog groener

"Groene daken vormen een buffer bij regenafvoer, geven Rotterdam een groener aanzien, nemen stofdeeltjes op uit de atmosfeer en zorgen voor een langere levensduur van een dak" aldus de gemeente. Om die reden stelden de coalitiepartijen zich in 2010 ten doel om eind 2014 in ieder geval 160.000 vierkante meter aan groene daken in de stad te hebben.

Bron: BNR.nl

1 opmerking:

  1. Groene daken is een super goed initiatief! Ik hoorde alleen wel dat het dak gevoeliger wordt voor lekkage. Klopt dit?

    BeantwoordenVerwijderen