zaterdag 23 juni 2012

Hevige overstromingen in Amerikaanse staat Minnesota

Hevige overstromingen teisteren de Amerikaanse staat Minnesota. In het Amerikaanse dorpje Duluth zijn zowel mensen als dieren getroffen. Huizen, straten, maar ook een lokale zoo raakten zwaar beschadigd door het water.

Minstens elf dieren, waaronder enkele schapen, geiten en een ezel, overleefden de storm niet in de Lake Superior Zoo. Op 24 uur tijd viel daar 25 centimeter regen. "Ons personeel is er kapot van", aldus de woordvoerder van de zoo. "De kooien van de raven en de gieren staan momenteel nog steeds onder water en tot het water wegtrekt, kunnen we niet zeggen of er nog meer doden te betreuren zijn."

Een achtjarig jongetje werd acht woonblokken ver meegesleurd in een rioolbuis vooraleer hij ongedeerd uitgespuwd werd, aldus de krant Duluth News Tribune. Gouverneur Mark Dayton riep woensdag de noodtoestand uit, en beloofde burgemeester Don Nes de volle ondersteuning van de staat. Duluth ligt op een steile helling die uitkijkt over Lake Superior. "De regen gutste de heling af en bracht een ton puin met zich mee", aldus de man. "Alles ligt in puin. We hebben geen idee van hoeveel schade er is omdat het te gevaarlijk is om bepaalde plekken te gaan controleren."



Bron: DeMorgen.beKare11.com

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten