dinsdag 19 juni 2012

Vraatzucht bedreigt voortbestaan mensheid



Mensen met overgewicht zouden wel eens het einde van de mensheid kunnen inluiden door de voedselvoorraden op te smikkelen, zo alarmeert een nieuwe studie.

Wetenschappers vrezen dat het groeiend aantal obese mensen een bedreiging zullen gaan vormen voor de wereldvoedselvoorraden. Dat zou tot een massale hongersnood en een milieucrisis kunnen leiden, zo beweren wetenschappers van de Londense School voor Hygiëne en Tropische Geneeskunde. Volgens hen is het bestrijden van obesitas dan ook cruciaal voor het garanderen van voedselvoorraden.

Volgens de Verenigde Naties dreigt er al een voedseltekort door de groei van de wereldbevolking. Tegen 2050 zouden er immers 2,3 miljard mensen bij komen.

Professor Ian Roberts, die het onderzoek leidde: "Iedereen verwacht dat de bevolkingsaanwas weredlwijd een bedreiging wordt voor de duurzaamheid van het milieu. Maar onze studie toont aan dat zwaarlijvigheid ook een bedreiging vormt. Indien we beide problemen niet aanpakken, slinken de kansen op overleving van onze soort". In Europa heeft 55,6 procent overgewicht.

Bron: The Sun via HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten