maandag 15 augustus 2011

Cameron wil 'moreel verval' Groot-Brittannië aanpakken

David Cameron bindt de strijd aan tegen het 'moreel verval' van Groot-Brittannië, volgens hem de voornaamste reden van de grootschalige rellen van vorige week.

Britse agenten aangevallen door relschoppers 
Cameron legt de schuld voor de onlusten bij 'onverantwoordelijkheid, egoïsme, kinderen zonder vaders, scholen zonder discipline, beloning zonder inspanning en rechten zonder verantwoordelijkheden'.

Dat blijkt uit de vrijgegeven tekst van een toespraak die Cameron maandag zal houden over de ongeregeldheden in verschillende Britse steden.

Drugs

De premier van de Conservatieve partij belooft moreel verval aan te pakken en wil het beleid van de overheid waar nodig aanpassen, onder meer op het gebied van onderwijs, zorg en drugsverslaving.

De linkse oppositie hekelt de taal van Cameron. 'Elke dag een nieuw beleid en voorspelbare trucjes die bekend worden gemaakt zonder er goed over na te denken, zullen het probleem waarschijnlijk niet oplossen,' zegt oppositieleider Ed Miliband van de socialistische Labour-partij.

Goed en kwaad

Cameron zei vorige week al in het Britse Lagerhuis dat Groot-Brittannië 'een enorm probleem' heeft. 'Namelijk jongeren die opgroeien zonder besef van goed en kwaad. Dit heeft niets te maken met armoede, maar met cultuur.'

'Een cultuur die geweld verheerlijkt, geen respect toont voor autoriteiten en alles weet over rechten, maar niets over verantwoordelijkheden,' zei de premier, onder luide instemming van het parlement.


Bron: Elsevier.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten