donderdag 11 augustus 2011

Politie reageert met bruut geweld op relschoppers in Groot-Brittannië


Het heeft iets van 'oog om oog, tand om tand', maar deze beelden op YouTube verdelen Groot-Brittannië. Op de video is te zien hoe agenten van de oproerpolitie in Manchester hard inhakken op enkele relschoppers. Is dit de enige manier om de rellen de kop in te drukken of roept dit soort gedrag van de politie juist nog meer geweld op? De politie heeft al een onderzoek bevolen naar het incident.
De Britse premier Cameron predikte gisteren de harde aanpak van het geweld en die lijkt ook te werken, want het land heeft een relatief rustige nacht achter de rug. Toch veroorzaakt deze video over Het Kanaal een controverse. Op de beelden is te zien hoe enkele agenten drie relschoppers op de fiets te pakken krijgen. Ze tackelen één van de criminele jongeren. Een relschopper die op de grond ligt, krijgt een trap tegen het hoofd en krijgt ook nog vijf slagen van de wapenstok.

Helikopter
Een andere verdachte wordt van zijn fiets geslagen en vliegt door de lucht wanneer hij wanhopig probeert te vluchten. De zeven agenten hadden de drie relschoppers opgespoord met de hulp van een helikopter.

Extreem geweld
De politiechefs reageren voorlopig nog voorzichtig op de beelden. 'Agenten die de rellen van vorige nacht het hoofd moesten bieden, kregen te maken met extreem geweld zoals we het nog maar zelden zagen in dit land. Ze werden daarbij zelf aangevallen. Of hun antwoord in deze bewuste beelden ongepast was, zullen de bevoegde diensten moeten uitmaken na een grondig onderzoek.'
(Redactie)


Bron: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten