woensdag 30 november 2011

Occupy stopt met 'camping'

 
 
Occupy gaat reorganiseren. De vele kleine tentjes maken plaats voor één grote, winterbestendige legertent. Ook geven de bezetters een deel van het Beursplein 'terug aan de stad'.

Hoe groot het deel van het plein is dat zal worden ontruimd, is nog onderwerp van onderhandeling. De Occupy'ers zijn bereid de helft af te staan, waaronder het deel voor café Beursplein, en wilen ook wat met kerstverlichting doen. Burgemeester Eberhard van der Laan zet met 75 procent hoger in en hij verwacht tempo. Ondernemers klagen bij hem over stank, drank en rook. Hij vreest voor de hygiëne op het plein.

Volgens Occupy betekent de reorganisatie het einde van de camping en het begin van een activiteitencentrum: de visie van Occupy moet worden uitgedragen in plaats van bezig te zijn met 'huishoudelijke kampeerzaken'. Volgens een woordvoerder is het zaak dat het er netter gaat uitzien, 'zodat we meer publiek bereiken'.

Occupy'ers blijven wel slapen op het plein, om het terrein te bewaken. De laatst weken waren er geregeld incidenten met zwervers en Oost-Europese toeristen.

In Los Angeles is de politie vanmorgen begonnen met de ontruiming van het Occupykamp. Betogers hielden het terrein daar al acht weken bezet. Enkele honderden demonstranten stonden tegenover de politie, die met zwaar materiaal was uitgerukt. (Het Parool)

Bron: Parool.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten