maandag 21 november 2011

Overwinning spaanse conservatieven

Mariano Rajoy, leider van het rechts conservatieve Partido Populair (PP) is de grote winnaar van de verkiezingen in Spanje van gisteren.

Zoals de verschillende peilingen al hadden voorspeld, heeft de PP de absolute meerderheid van het parlement in Spanje. Hiermee heeft de PP gisteren een historische overwinning behaald bij de Spaanse verkiezingen.
Mariano Rajoy wordt dan de premier van Spanje voor de komende 4 jaren.

Resultaten verkiezingen Spanje 2011

De PP van Mariano Rajoy heeft 186 zetels gekregen van de 350 in het Spaanse parlement, goed voor een absolute meerderheid dus. De centrumlinkse PSOE, die in de afgelopen jaren aan de macht was, leed een grote nederlaag en kwam uit op 110 zetels. Op grote afstand eindigde de CiU (de partij van de Catalaanse nationalisten) als derde partij, met 16 zetels. Met veel minder stemmen volgen de rest van de politieke partijen.

De uitslag van gisteren wordt algemeen beschouwd als een afstraffing voor de socialisten, voor het gevoerde beleid tijdens de economische en financiële crisis. Om dit op te lossen gaat de PP waarschijnlijk ingrijpend bezuinigen. Het land zal daardoor meer economisch leed te verwerken krijgen voordat herstel zichtbaar wordt.

Bron: Holabarcelona.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten