zaterdag 26 november 2011

Politici forceren Verenigde Staten van Europa



Datgene wat al lange tijd wordt gevreesd lijkt nu waarheid te worden. De Eurocrisis wordt aangewend om de Europese burger de ‘geboorte’ van de Verenigde Staten van Europa door de strot te duwen. Het liefst door middel van een aantal ‘kleine’ aanpassingen in reeds bestaande verdragen, zodat het niet nodig zal zijn om via referenda of verkiezingen de kiezer te laten beslissen. Referenda moeten koste wat het kost voorkomen worden omdat de kiezer de vorming van één Verenigde Staten van Europa massaal zal afwijzen.

Door al het politieke gehannes is men niet in staat geweest om de eurocrisis te bezweren en staan we nu aan de vooravond van de vorming van één Europa met één centrale Europese regering en één belastingsysteem, waardoor de afzonderlijke Europese landen een soort van provincies zullen worden. Men zal de burger wijsmaken dat er echt geen andere oplossing is en dat deze éénwording alléén maar betrekking heeft op de financiële huishouding van de aparte lidstaten en er verder aan de soevereiniteit van de afzonderlijke landen niet getornd zal worden, maar op je klompen kun je aanvoelen dat dit argument als ‘instinker’ wordt gebruikt. Zoals het “Verdrag van Lissabon” op ondemocratische wijze aan de burger is opgelegd zo zal ook één Europese regering met geweld door de strot van de Europeaan worden geduwd. De bevolking hoeft alleen maar murw gemaakt te worden met doemscenario´s om ze vervolgens voor een voldongen feit te plaatsen met de kreet dat dit de “enige oplossing” is.

Stabiliteitspact


Tijdens de voorbereidende besprekingen over de invoering van de euro is overeengekomen dat er een zogenaamd “stabiliteitspact” zou worden gehanteerd, waarbij de landen zich verplichtten om een maximum begrotingstekort van niet meer dan 3% te hanteren. De toenmalige minister van financiën, Gerrit Zalm, bezwoer bij hoog en bij laag dat dit een afdoende middel was om de landen zich hieraan te laten houden. Wat hij erbij ‘vergat’ te vertellen is dat er geen instrumenten waren om dit ook daadwerkelijk af te kunnen dwingen. In de tussentijd hebben alle landen (ook Nederland) zich schuldig gemaakt aan forse overschrijdingen van hun begrotingstekorten en zit Europa nu met de gebakken peren. Geen enkel land is hiervoor aangepakt en hebben zo jaren lang hun gang kunnen gaan. Toen de financiële crisis vanuit Amerika overwaaide naar Europa en de banken ineens zonder geld kwamen te zitten gingen de remmen helemaal los. Onder het mom van dat de banken absoluut niet mochten omvallen rezen de toen al veel te grote begrotingstekorten helemaal de pan uit.

Lees verder op: Gewoon-nieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten