vrijdag 18 november 2011

The Iceman breekt weer record

© AD
 
Wim Hof, alias The Iceman, heeft weer een record verbroken. Hij heeft maar liefst 1 uur, 52 minuten en 42 seconden in een bak met ijs in hartje New York doorgebracht. Dat meldt het AD vandaag.

Het wereldrecord zo-lang-mogelijk-in-een-bak-met-ijs-zitten werd onlangs van hem afgepakt door een Chinees, maar nu mag Wim Hof dit record weer op zijn naam zetten. Na zijn actie ging hij meteen in een warm bad liggen. Hij kon nauwelijks praten en zijn lichaam was verkleumd.

Immuunsysteem


Niets is voor de 52-jarige te gek. Hij rent op blote voeten boven de poolcirkel, loopt marathons in de woestijn zonder te drinken, beklimt rotswanden zonder touw, zwemt zonder bescherming onder dikke ijslagen door. Hij doet wetenschappers versteld staan. Want wat hij kan, kan een menselijk lichaam normaal gesproken helemaal niet aan.

Het lijkt er sterk op dat Hof zijn immuunsysteem kan beïnvloeden en zelf zijn bloed weet te stuwen naar afkoelende lichaamsdelen, iets wat nu ook door wetenschappers van de universiteit van Nijmegen wordt onderzocht. Hij kan extreme koude weerstaan, zijn uithoudingsvermogen lijkt geen grenzen te kennen. Ook merkt hij heel snel ziektekiemen op in zijn lichaam. Die hij dan, zegt hij, door zijn immuunsysteem aan te sturen in de kiem kan smoren.

Kliniek

Dat hele wereldrecord kan Wim Hof eigenlijk niet zoveel schelen. Het is hem te doen om de aandacht en het geld dat het oplevert. 'Ik wil dat de wereld weet wat ik kan. En dat ik ze kan vertellen dat zij dat ook kunnen.'

The Iceman wil mensen met reuma, MS, trombose en zelfs kanker leren hoe zij weer controle kunnen krijgen over hun lichaam. Komend jaar wil Wim Hof in de Randstad een kliniek openen. Hij verwacht er 'duizenden' mensen op jaarbasis te leren hoe zij hun immuunsysteem kunnen aansturen. Daardoor krijgen zij greep op hun ziekte, zegt Hof. Door een sponsordeal met het Amerikaanse kledingmerk Columbia en met het vestigen van wereldrecords hoopt hij geld bij elkaar te sprokkelen voor het centrum.

Bron: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten