donderdag 11 augustus 2011

Politie levert veldslag met jongeren in Lloret de Mar


SCREENSHOT ARAGIRONA.CAT
UPDATE  De politie in de Noord-Spaanse badplaats Lloret de Mar is vanochtend slaags geraakt met honderden jonge toeristen op de stoep van een grote discotheek. Tijdens de 3 uur durende veldslag zijn 20 relschoppers aangehouden, onder wie twee Nederlanders.


Veel jongeren gaan speciaal naar Lloret om er te vechten. FOTO AD
Veel jongeren gaan speciaal naar Lloret om er te vechten.
FOTO: AD
FOTO TURISMOLLORET
FOTO: TURISMOLLORET
Dat bericht het Spaanse dagblad El País. De onrust ontstond toen in discotheek Colossos de stroom uitviel tijdens een optreden van een bekende dj.

Oververhit
Dankzij de inzet van een noodaggregaat kon het feest worden vervolgd, maar de airconditioning bleef uit. In de club waren op dat moment ongeveer 1800 mensen. De temperaturen in de discotheek liepen hoog op, waarop het personeel de nooduitgangen openzette, zodat oververhitte feestgangers buiten op adem konden komen.

Tegelijk blokkeerde de politie de ingangen om te voorkomen dat nog meer jongeren naar binnen konden gaan. Dat leidde tot opstootjes, die escaleerden, toen de politie versterking liet komen.

Nederlanders
De jongeren bekogelden de ordediensten met flessen en andere projectielen. Ook gooiden zij ramen in en staken zij vuilcontainers in brand. Onder de arrestanten zijn, behalve de 2 Nederlanders, ook 13 Fransen, 3 Duitsers en Zwitsers en 1 Sloveen. Alle verdachten zijn tussen 18 en 22 jaar oud.

De politie in Lloret de Mar heeft vaker de handen vol aan de vele tienduizenden, veelal jonge, toeristen die jaarlijks neerstrijken in de populaire kustplaats aan de Costa Brava. Vooral 's nachts veroorzaken dronken vakantiegangers veel overlast.

Speciaal naar badplaats om te vechten
De politie gaat harder optreden tegen de jongeren die na het uitgaan ruzie zoeken met agenten. Franse en Italiaanse jongeren gaan speciaal naar de badplaats om te vechten.

Eerder deze week waren er ook al rellen waarbij tientallen jongeren betrokken waren.
(ANP/Martijn Verburg)

Een strand bij Lloret de Mar in de zomermaanden. © epa
Bron: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten