vrijdag 21 oktober 2011

De wonderbaarlijke geldvermenigvuldiging van Europa

Afbeelding

Zondag is het zover, dan gaan onze Europese regeringleiders de crisis oplossen op de top...Er zijn aanwijzingen dat dat een zogenaamde hefboom van de Europese noodfonds goedgekeurd gaat worden. Maar Die Presse (Oostenrijkse krant) heeft zo'n uitbreiding van het EFSF weinig zin.

‘Een uitgebreid noodfonds voor de euro zou de markten moeten kalmeren en de aankoop van staatspapier vergemakkelijken. Maar de markten zullen niet  lang met zich laten sollen. Er wordt steeds minder echt geld verhandeld en zo'n maatregel houdt in dat uiteindelijk minder - niet meer -zal worden gedaan om de echte schuldenproblemen aan te pakken.

Laten we onszelf niet voor de gek houden: de enige manier waarop de met reuzenschulden opgezadelde landen geld kunnen ophalen is door devaluatie, hogere belastingen en pijnlijke besparingen in sociale diensten. Er zijn geen mirakels. De jackpot van de loterij wordt betaald aan de hand van de inleg van de massa mensen die week na week met lege handen overblijven. Met één verschil: in een loterij kun jezelf uitmaken of je mee speelt of niet.

Bron: Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten