woensdag 26 oktober 2011

Akkoord in Italië over economische hervormingen

Silvio Berlusconi en Umberto Bossi. © reuters

Bossi van coalitiepartij Lega Nord is met premier Silvio Berlusconi tot een akkoord gekomen over economische hervormingen. Dat maakte de leider van de Italiaanse regeringspartij vandaag bekend.

'We hebben uiteindelijk een oplossing gevonden. Nu moeten we zien wat de EU ervan vindt', zei Bossi. Op de vraag of hij nog steeds somber is over de kansen dat de regering het dispuut over de hervormingsplannen zal overleven, antwoordde hij: 'Ik blijf pessimistisch'.

Pensioenleeftijd

Eerder op de dag sprak Bossi nog publiekelijk de vrees uit dat de centrumrechtse regering op zeer korte termijn zou kunnen vallen over de voorgestelde hervormingsplannen. Vooral het ophogen van de pensioenleeftijd naar 67 jaar was een probleem voor Bossi.

Italië moet bezuinigen vanwege zijn enorme staatsschuld. In het weekeinde zetten EU-leiders Berlusconi nog zwaar onder druk om maatregelen te nemen.

De Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager zei vandaag dat het 'van groot belang' is dat de regering-Berlusconi snel extra maatregelen aankondigt.

Bron: Volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten