maandag 17 oktober 2011

Eind van de Maya Kalender is nabij – 28 october 2011

Het eind van de Maya kalender is nabij,nog 10 dagen en het is zover. Vaak wordt er over de Maya kalender gezegd,ach het is geen eind,maar een cyclus en het volgende tijdperk begint gewoon weer. Ja,over de lange telling kan je dat zeggen,maar niet over de Tzolkin,het systeem wat Carl Calleman uitdraagt. Dat systeem is niet cyclisch,en eindigt dus ECHT,al zou je er nog over kunnen twisten wanneer dan precies. In het onderstaande diagram kan je zien dat elke periode korter wordt,de laatste periode is slechts 20 dagen,daar zitten we nu trouwens in. Elke volgende periode zou steeds korter zijn,van enkele minuten tot enkele seconden en uiteindelijk samenkomend in 1 punt. Stop.

De vraag aan Calleman is natuurlijk:En wat gebeurt er dan? Calleman weet het niet! Hij houdt rekening met drie mogelijkheden:

1.Het eerste,en meest dramatische alternatief is dat alle waves,inclusief de tzolkin cyclus eindigen. Dit zou een abrupt einde betekenen van alle energetische regulatie van ons leven en onze acties en geeft een schok van vrijheid. Het leven zal volledig van moment tot moment geleefd worden en elk moment zou een eeuwigheid in zichzelf zijn en niet organische aan andere momenten verbonden zijn.

2. Het tweede alternatief,wat Calleman zelf als waarchijnlijk acht,is dat de waves eindigen,nadat ze hun evolutionaire proces bereikt hebben,maar dat de tzolkin doorgaat om wat energetische achtergrond variatie te voorzien. Dit zou nog steeds betekenen leven van moment tot moment zonder golven die onze evolutie drijven,maar een dagelijkse variatie van tzolkin energie kan voorkomen dat we het leven als volkomen tijdloos ervaren.

3. Het derde alternatief is dat niet alleen de tzolkin,maar ook de negen golven van schepping (onderwerelden) oneindig doorgaan en dat het aantal pieken en dalen niet beperkt is tot dertien. Dat zou nog steeds betekenen dat we niet langer verplicht zijn het proces van zaad tot rijp fruit te doorlopen,maar het zou niet betekenen dat het leven als oneindig ervaren wordt. Eerder betekent het dat alle golven die nu onze evolutie drijven gewoon doorgaan na het verkrijgen van het eenheidsbewustzijn,en werkelijk eindeloos zijn.
Persoonlijk ben ik nooit een aanhanger van de tzolkin kalender geweest,het ontwerp ervan is eindig,hoe je het ook wendt of keert. Als je dan Calleman hoort over doorgaan,lijkt het wel of hij er zelf niet meer in gelooft. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren.

Het ''waarschijnlijk laatste'' artikel van Calleman voor het eind vindt je hier.

Bron: Goto2012.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten