donderdag 27 oktober 2011

Occupy-demonstrant VS zwaargewond na politieactie

Betogers forceren een hek, gisteren tijdens Occupy-protesten in Oakland, Californië. © ap

Een demonstrant van de Occupy Wall Street-beweging is dinsdag zwaargewond geraakt toen de politie ingreep bij een betoging in Oakland (Californië). Hij werd op zijn hoofd geraakt door een voorwerp, mogelijk een traangasgranaat.


Daardoor liep hij een schedelbreuk en hersenletsel op. Zijn toestand is kritiek.

Dat hebben het ziekenhuis en de organisatoren van het protest gisteren laten weten. De gewonde man is een 24-jarige veteraan uit de Irak-oorlog.

Bron: Volkskrant.nl

2 opmerkingen:

  1. hier was het wachten op. Het kon niet uitblijven. Hopelijk betekend dit niet het einde van de vreedzame demonstraties..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Juist een moment om door te zetten, hoe meer van dit soort incidenten voor komen. Hoe eerder de politie het zat wordt om tegen burgers te vechten, inmiddels zullen deze ook steeds meer bedenken krijgen bij wat ze aan het doen zijn...
    Vredig ''strijden'' voor vrijheid betekend voor mij ook dat je blijft doorgaan, juist als dit soort incidenten voorkomen. Het moeilijkste is ding ik, dat deze mensen voor de uitdaging zijn, om vanuit de occupy beweging rust te houden. En niet tot illegale activiteiten over te gaan, waardoor ze als ''agressief'' zullen worden gezien, dit zal er allemaal voor zorgen dat de Occupy beweging tegenstanders krijgt. In tegenstelling tot dit soort incidenten, die juist meer symphatie voor de Occupy-beweging zullen brengen.

    BeantwoordenVerwijderen