woensdag 26 oktober 2011

Reisadvies Thailand aangescherpt


Thailand na de overstromingen © reuters


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Thailand aangescherpt.


In verband met ernstige overstromingen ontraadt het ministerie reizigers niet-essentiële reizen naar onder meer (de omgeving van) Bangkok. Dat meldt het ministerie vandaag op de website.

Door de overstromingen zijn vooral het noorden, noordoosten en centraal Thailand, inclusief Bangkok getroffen. Zeker 28 van de 77 provincies staan door de aanhoudende regen onder water. Er worden meer dan 300 doden gemeld. De vooruitzichten voor Bangkok verslechteren sneller dan verwacht, aldus met ministerie. Een vliegveld is gesloten, het andere heeft daarom vluchten overgenomen.

Buiten (de omgeving van) Bangkok en het gebied ten noorden van de hoofdstad tot en met Aytthaya, zijn de toeristenplaatsen goed bereikbaar. Voor toeristen geldt het advies om de media goed te volgen, of de Engelstalige website van de Thaise meteorologische dienst te raadplegen.

Volgens de brancheorganisatie voor de reissector ANVR verandert er vooralsnog niets voor toeristen die boeken bij de touroperators die bij de ANVR zijn aangesloten. 'Onze leden houden de toestand scherp in de gaten en zolang ze denken dat het kan, kunnen reizen gewoon doorgaan', aldus directeur Frank Oostdam. De organisatie heeft tot nu toe geen geluiden gekregen van Nederlandse toeristen die in de problemen zijn geraakt.

Bron: Volkskrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten