zaterdag 29 oktober 2011

De toekomst van mannen is onstabiel...



Een tekort aan vrouwen kan de volgende vijftig jaar negatieve invloed hebben net als klimaatverandering. Volgens wetenschappers heeft de wereld op dit ogenblik al een tekort van meer dan 160 miljoen vrouwen, te wijten aan een samenvallen van een traditionele voorkeur voor zonen, een dalende vruchtbaarheid en de groeiende populariteit van geslachtskeuzes voor de geboorte. Alleen al in India zouden elk jaar een half miljoen vrouwelijke foetussen worden geadopteerd.

"Een tekort aan vrouwen ten gevolge van een selectief geboortebeleid in landen zoals China en India kan volgens vele demografen leiden tot de opkomst van onstabiele vrijgezellen-naties die worden gedreven door een agressieve jacht op vrouwen," merkt het webmagazine Physorg.com op. De natuur creëert een verhouding van ongeveer 105 mannen tegenover 100 vrouwen. Elke belangrijke afwijking van dat evenwicht kan alleen verklaard worden door abnormale factoren.

Landen zoals India en Vietnam hebben inmiddels 112 jongens tegenover 100 meisjes. In China loopt dat op tot 120 jongens en in sommige regio's worden zelfs niveaus van 130 jongens geregistreerd. "Die trend breidt zich bovendien verder uit," aldus Physorg. "In Azerbeidzjan, Georgië en Armenië worden inmiddels cijfers van 115 jongens opgetekend. Ook verder naar het westen in Servië en Bosnië worden gelijkaardige evoluties opgemerkt."

"Zelfs wanneer India en China binnen de tien jaar zouden terugkeren naar de normale verhoudingen, zullen mannen er nog decennia lang worden geconfronteerd met een tekort aan vrouwen," merkt de Franse bevolkingsspecialist Christophe Guilmoto op. "Daardoor zal het aantal mannelijke vrijgezellen drastisch toenemen. Dat zijn belangrijke veranderingen in landen waar in het verleden bijna iedereen getrouwd was. Die evoluties kunnen bijzonder ingrijpende gevolgen hebben."

Een aantal wetenschappers voorspellen een toename van polyandrie en sekstoerisme, maar anderen waarschuwen voor mannelijke samenlevingen waar seksueel geweld en conflict de norm worden en voeren aan dat het risico op kolonisatie en oorlogen gevoelig groter zal worden.
Bron: Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten