vrijdag 21 oktober 2011

'Kaddafi gedood in kruisvuur na arrestatie'


De inmiddels overleden Kaddafi in het ziekenhuis.

Muammar Kaddafi is omgekomen toen na zijn arrestatie een vuurgevecht uitbrak tussen zijn getrouwen en strijders van de Nationale Overgangsraad (NTC). Een kogel in zijn hoofd werd hem fataal. Dat heeft de Libische interim-premier Mahmoud Jibril bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

'Kaddafi is uit een rioolpijp gehaald. Hij bood geen enkele weerstand. Hij was geraakt door een kogel in zijn rechterarm toen we hem begonnen te verplaatsen. Toen we hem in een wagen zetten had hij geen andere verwondingen', aldus Jibril, die voorlas uit een forensisch rapport.

Toen het voertuig reed raakte het verzeild in een kruisvuur tussen de revolutionairen en troepen van Kaddafi en werd hij in zijn hoofd getroffen', zei de premier. 'De forensische arts kon niet zeggen of de kogel van de revolutionairen kwam of van Kaddafi's troepen.'

Kaddafi zou nog hebben geleefd toen hij daarna werd meegenomen, maar overleed enkele minuten voordat hij het ziekenhuis bereikte, aldus Jibril.

Deze beelden zijn gemaakt in het ziekenhuis en tonen de dode Kaddafi omringd door strijders van de Nationale Overgangsraad. (ANP/Redactie)

Bron: AD.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten