zaterdag 22 oktober 2011

‘Bangkok gaat overstromen’


De metropool Bangkok met zijn 12 miljoen inwoners gaat overstromen. Tenminste, dat is het oordeel van deskundigen. Zij wijzen erop dat de stad, ondanks alle maatregelen, een rampscenario tegemoet gaat, voor zover dat al niet het geval is. Bangkok ligt namelijk in een vallei, wat mede de oorzaak is van de dagelijkse portie smog waarmee de stadsbewoners te maken hebben.

Op dit moment is er een nieuwe stroom vloedwater onderweg, die de komende dagen Bangkok gaat bereiken. Een aantal dijken zal het waarschijnlijk gaan begeven met als gevolg dat de stad dan volledig onder water kan lopen en het het dodental verder stijgt.

De toespraak gisteren, van premier Yingluck, heeft geen positief effect op de algemene gemoedstemming. Zij gaf in een emotionele persconferentie toe dat de Thaise regering de situatie niet meer in de hand heeft. Er is veel ergernis over de slechte communicatie vanuit de regering en tegenstrijdige berichten.
De autoriteiten proberen er ondertussen alles aan te doen om het water om te leiden. Vandaag gaven de autoriteiten van Bangkok de opdracht om alle 200 stadssluizen open te zetten.

Ondertussen slaat de paniek toe. De schappen in de winkels zijn leeg, de voorraad drinkwater raakt op en goederen en auto’s worden naar hoger gelegen plaatsen gebracht.

Er zijn evacuatieplannen voor de hele stad, maar waar die 12 miljoen mensen dan heen moeten, dat weet niemand.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten