maandag 17 oktober 2011

Occupy: Wat willen ze?

De media en politici noemen ons warhoofden, en zeggen dat we verward zijn. Ze beweren dat we geen eisen of doelen hebben. Nou, laten we dat even recht zetten. Het is niet zo dat we geen eisen hebben; het is dat we ze in een andere taal uiten. Onze beweging bestaat uit mensen die vechten voor hun baan, voor scholen, voor schuldverlichting, voor eerlijke huisvesting, en voor de gezondheidszorg. We verzetten ons tegen ecologische vernietiging, imperialisme, racisme, patriarchisme en kapitalisme. We
doen het allemaal op een participerende, democratische, felle, en onwrikbare manier. Er is niets vaags aan.

Maar daar stoppen we niet. Dat is misschien wat ons onderscheidt van diegenen die onze enorm groeiende macht willen gebruiken voor kleine overwinningen en bescheiden hervormingen. We want more. We want it all. We willen een politiek en economisch systeem dat we daadwerkelijk samen kunnen controleren, een systeem dat rechtvaardig en humaan is, een systeem dat mensen in staat stelt zichzelf te managen en te handelen vanuit solidariteit, een systeem dat participerend en democratisch is tot in de kern.

We willen een wereld waarin mensen recht hebben op hun eigen identiteit, samenleving, cultuur, en de vrij van onderdrukking en dwang. We willen een wereld met instellingen die onze jongeren, onze ouderen, en onze families op een zorgende, bevrijdende, en op consensus gebaseerde manier behandelt. We willen een wereld waarin de samenleving geen belemmering is op de
individuele vrijheid, maar een uiting is van zijn volle potentieel.
Als deze verklaring van onze eisen niet duidelijk genoeg is voor jullie, CNN, dan weet ik niet wat ik jullie moet vertellen. En weet je wat? We beginnen pas net warm te draaien.

En zoals we blijven actievoeren, zullen we onszelf constant goede vragen blijven stellen. Wat voor wereld stellen we ons voor? Met welke waarden willen we leven? Welke instellingen hebben we nodig om met deze waarden te kunnen leven? Wat voor structuren willen we bouwen om te beschermen wat we gewonnen hebben en om een platform te creeëren voor onze idealen? Wat willen we voor onszelf bereiken, en wat willen we bereiken voor de komende generaties? Hoe zullen we deze beweging ontwikkelen op een effectieve manier die een afspiegeling is van de nieuwe wereld die we inluiden?

Bron: Happynews.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten