Wetenschappers hebben een apparaat ontwikkeld waarmee objecten onzichtbaar kunnen worden gemaakt.
Het apparaat maakt niet alleen gebruik van één van de meest bizarre fenomenen ter wereld maar versterkt ook unieke eigenschappen; het heeft een aan- en uitknop en kan het beste onder water worden gebruikt.
De onderzoekers van de Universiteit van Dallas in de Amerikaanse staat Texas laten in de onderstaande video zien hoe het apparaat objecten op fascinerende wijze laat verdwijnen.
Het ontwerp bestaat uit koolstof nanobuizen (CNT's). Dit zijn opgerolde lagen grafiet, hol van binnen, waarbij de lengte tienduizenden malen groter kan zijn dan de diameter.
CNT’s hebben zeer unieke eigenschappen. Zo hebben ze de dichtheid van lucht en is de treksterkte gigantisch. Metingen laten een treksterkte zien van 63 GPa (gigapascal). Ter vergelijking is de treksterkte van zeer treksterk staal zo’n 2 Gpa. Omdat het materiaal uitzonderlijk goed in staat is warmte te geleiden kan het gebruikt worden om het luchtspiegelingseffect te exploiteren.
Dit effect wordt vaak gezien in de woestijn of op lange rechte wegen gedurende de zomer. Het is een optisch fenomeen waarbij lichtstralen worden gebogen om een vervormd beeld te creëren van bijvoorbeeld objecten op grote afstand of de lucht.
Het effect is het sterkst wanneer een waarnemer water aan het oppervlak lijkt te zien. Dit gebeurt omdat de lucht nabij de grond een stuk warmer is dan de lucht hoger in atmosfeer, waardoor lichtstralen naar boven worden gebogen in de richting van het oog van de waarnemer.
Met behulp van elektrische stimulatie kunnen de CNT’s gemakkelijk worden opgewarmd. Ze kunnen de warmte vervolgens afgeven aan het omringende gebied. De temperatuurgradiënt die vervolgens wordt veroorzaakt zorgt ervoor dat lichtstralen van het object vandaan worden gebogen waardoor het onzichtbaar lijkt.
Onderzoeksleider Dr. Ali Aliev zei dat op deze wijze verhulling kan worden bereikt langs het gehele optische spectrum en dat het apparaat in en uit kan worden geschakeld door middel van elektrische stimulatie of gepulste elektromagnetische straling.
Een woordvoerder van het Institute of Physics vond het opzienbarend om het apparaat in het echt in werking te zien.
Bron: Niburu.nl & Physorg.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten