maandag 7 mei 2012

Record investeringen in schone energie in India

De investeringen in duurzame en schone energie in India zijn in 2011 gegroeid naar $10,3 miljard, 52% hoger dan de $6,8 miljard in 2010. Deze stijging was groter dan die van de andere grote landen. En er is nog volgende ruimte voor verder uitbreiding: in 2011 was India verantwoordelijk voor 4% van de totale investering in schone energie.

De groei was voornamelijk gedreven door een zevenvoudige toename in zonne-energie projecten: van ,6 miljard in 2010 naar $4,2 miljard in 2011. Er werd in India bijna evenveel geinvesteerd in zonne-energie als in windenergie (traditioneel de grootste markt). De totale investering in windenergie was $4,6 miljard.

Ashish Sethia, hoofd van de Indiase tak van het onderzoeksbureau van Bloomberg New Energy Finance legt uit: "Onze zorg aan het begin van het jaar was dat stijgende rentes een invloed zouden hebben op de investeringen. Gelukkig hebben beleidsmaatregelen zoals de Jawaharlal Nehru National Solar Mission en de lagere kosten voor bijvoorbeeld zonne-energie gezorgd dat we dit record hebben bereikt."

Bron: New Energy Finance via Energieportal.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten