woensdag 9 mei 2012

Mysterieus wezen zwemt diep in oceaan langs cameraDiep in de oceaan heeft een onderwatercamera een mysterieus wezen gefilmd. Wetenschappers kunnen voorlopig niet zeggen wat we op de beelden zien. Speculaties variëren van een soort kwal tot de restanten van een walvisplacenta.

Op het eerste gezicht zou een kwal de meeste logische verklaring zijn, maar het wezen zou organen en eigenschappen hebben die nog nooit gezien werden bij een kwallensoort. Ook de placenta van een walvis klinkt niet onmogelijk, maar dat verklaart de rare vormen op de huid niet. Als het een kwal is, zou het mogelijk om een Stygiomedusa Gigantea kunnen gaan. Deze soort kan tot zes meter groot worden en werd de voorbije 110 jaar maar 114 keer gezien, zodat de kennis over deze kwallen beperkt is.

© Youtube.

Een andere suggestie is dat het wezen niet meer dan een visnet is, maar het lijkt toch uit zichzelf te bewegen. Maar ook de plaats waar dit gefilmd is, blijft een mysterie. Het filmpje werd eind april op YouTube geplaatst, maar de maker gaf geen details. Natuurlijk is het een hit geworden en wordt er druk gespeculeerd over wat er precies te zien is.

Door: Günther Brants

Bron: The Daily Mail via HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten