woensdag 16 mei 2012

Bankrun in Griekenland












Buitenlandse bedrijven en rijke mensen hebben hun geld allang uit Griekenland gehaald, de rijke Grieken ook. Afgelopen maandag was de Griekse bevolking zelf aan de beurt. Nu het vormen van een regering is mislukt en toekomstige leningen vanuit Europa waarschijnlijk niet zullen komen, is de Griekse bevolking het vertrouwen in de banken volledig kwijt. Er werd in deze ene dag 700 miljoen euro opgenomen en er wordt verwacht dat mensen nu bang worden om hun geld te verliezen, hierdoor zal een nog grotere bankrun ontstaan. Het gevolg hiervan is dat de banken zullen moeten sluiten omdat al het geld niet in fysieke vorm beschikbaar is en omdat de banken het geld nodig hebben als onderpand voor uitstaande leningen.

Wanneer er geen hulp van buitenaf komt zal dit betekenen dat de banken zullen vallen. Waarschijnlijk zal dit er ook voor zorgen dat het land die hun banken niet kunnen opkopen failliet zal gaan. Er wordt in de gewone media al druk gespeculeerd over hoeveel impact het faillissement van Griekenland zal hebben op de rest van Europa. Er is ondertussen allang voldoende voorbereiding getroffen zodat andere landen niet zullen omvallen. De angst is echter dat andere landen waar het niet goed gaat aangestoken zullen worden, wat het einde zal betekenen van de euro.

Gelukkig kunnen de wakkere mensen niet wachten tot Europa en daarmee de dollar valt, dus dit is goed nieuws. Angst is voor de schapen en het enige middel dat ze effectief onder controle kan houden. Het wordt tijd dat meer mensen wakker worden. Nu is een prima moment.

Auteur: Daniel

 Bron: Earthwatcher.nl & Wallstreet Journal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten