woensdag 23 mei 2012

Duizenden dode vissen aangetroffen bij rivier India

Het probleem van vissen die in grote getallen sterven is bij aangekomen bij de oevers van de Mula-Mutha rivieren in India. Vele vissen zijn daar dood langs de oevers gevonden. De oorzaak? De steeds meer toenemende vervuling.

Sinds vorige week zijn er duizenden Mozambique Tilapia vissen dood aangetroffen langs de oevers van de Hatvalan, in de Daund regio. Dit ligt op ongeveer 76 kilometer van Pune, een van de grotere steden in India. Het lijkt erop dat de vissen zijn overleden aan dik zwartachtig water dat door de rivier stroomt. Ironisch genoeg wordt de Mozambique Tilapia beschouwd als een van de meest veerkrachtige vis soorten, die juist weerstand zou zijn tegen milieu onvriendelijke omstandigheden. Om dingen nog erger te maken zijn deze dode vissen ook nog eens op de markt verkocht door lokale vissers. Pune en Mumbai zijn de voornamelijkste plaatsen waar deze vis wordt verkocht.

Volgens deskundigen zijn deze maand de zoetwaterbronnen een beetje opgedroogd, waardoor de zuurstofwaarde van het water omlaag is gegaan. Hierdoor is het vervuilingsniveau in het water toegenomen.

Bron: Punemirror.in via Theextinctionprotocol.wordpress.com

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten