woensdag 9 mei 2012

Onderzoek naar mysterieuze vissen sterfte in Koeweit

Vissen sterven in grote aantallen langs de Koeweit Baai. Dit is waarschijnlijk een gevolg van de water vervuiling en disbalans in het mariene milieu. De vissen zouden dus gedood zijn. Salah Al-Mudhi, de directeur van de PMA (Publieke Milieu Authoritieit) beschuldigt mensen van het verspreiden van geruchten.

Hij zegt dat de vissen net zo goed in de zee zouden kunnen gedumpt zijn door locale vissers. Dit omdat de meeste dode vissen die gevonden zijn toebehoren aan één soort, de 'gigantische zee meerval.' Om de situatie beter te beoordelen heeft de PMA aan de overheidsinstantie voor Landbouw Zaken gevraagt om de zaak te onderzoeken en toezicht te houden op de omgeving. ''Sinds afgelopen vrijdag, toen de PMA onze hulp vroeg, zijn we gelijk begonnen met de dagelijkse inspectie van Koeweit Baai. We hebben opgemerkt dat het aantal vissen al drastisch is verminderd sinds vrijdag.''

We inspecteren nu nog steeds om te voorkomen dat er niet meer vissen sterven, en er meer gevallen van vissen moord voor zal komen mocht hier sprake van zijn. Waarom deze vissen nou precies dood gaan is nog niet bekend, maar een mogelijke oorzaak zou vervuiling of hoge temperaturen kunnen zijn.

We houden de zee in gaten, en we denken dat we de situatie nu onder controle hebben.'' We weten nu dat niet één enkel soort getroffen is. En zullen nog even op onderzoek uit moeten gaan. We zullen zeker nog een aantal dagen bezig zijn voordat we achter zullen komen hoe het nou precies zit.

Bron: News.Kuwaittimes.net

Stem hem omhoog op Nujij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten