woensdag 9 mei 2012

Meeste aard-observerende satellieten vallen komende jaren uit

Aan boord van NASA- en NOAA-satellieten bevinden zich 90 aarde-observerende instrumenten die onze planeet in de gaten houden.

Volgens een studie van de Amerikaanse National Research Council (NRC) in mei gaat dat aantal binnenkort kelderen.

Tegen 2020 bevinden zich naar verwachting nog zo’n 20 instrumenten in een omloopbaan rond de aarde. Het totale aantal missies daalt tegelijkertijd van 23 naar slechts zes.

Toekomstige missies

De meeste van de instrumenten die zich in de ruimte bevinden hebben geen alledaagse namen (MODIS, ASTER, ALI, AMSU-A, SORCE). Toch zouden veel systemen op aarde niet kunnen worden gemonitord zonder deze satellieten.

Wel moet opgemerkt worden dat de NRC enkel missies telde die formeel zijn voorgesteld en worden gefinancierd. Eventuele toekomstige missies die de komende tijd een lanceerdatum krijgen werden niet meegerekend in het onderzoek.



Sterke afname

De toekomstige vloot hoeft dus niet zo klein te worden als is voorspeld, maar er moet rekening worden gehouden met een sterke afname van het aantal aarde-observerende satellieten, meldt de Washington Post.

NASA-wetenschapper Waleed Abdalati legt in onderstaande video uit dat de levensduur van de meeste satellieten die de aarde in de gaten houden reeds is verstreken. Het is nu alleen nog wachten tot ze uitvallen.



Bron: Nasa.gov via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten