Jinha Lee van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) kan fysieke objecten laten zweven in de 3D-ruimte.
Zijn prototype draagt de naam ZeroN en je mond valt open van verbazing wanneer je ziet wat het apparaat kan doen.
In feite wordt een klein veld gecreëerd waarin een object niet langer onderhevig is aan de zwaartekracht. Met behulp van elektromagnetisme kan een metalen, leviterende bol in de lucht worden geplaatst. De bol kan vervolgens handmatig of met de hulp van een computer worden verplaatst.
Werking van de ZeroN
“Er is een belangrijke reden om fysieke materie te bevrijden van zwaartekracht en het heft in eigen hand te nemen. Het is al millennia lang een droom van veel mensen. Het idee vindt zijn oorsprong in mythologieën, werd nagestreefd door alchemisten en komt terug in sciencefictionfilms,” vertelt Lee. “Ik heb een ruimte gecreëerd waarin we een glimp van deze toekomst kunnen opvangen. Een ruimte waarin materialen vrij zijn van zwaartekracht.”
De ZeroN herinnert zich ook welke bewegingen de bol heeft gemaakt. Een elektromagneet wordt bevestigd aan een bewegende actuator. De elektromagneet kan vrij bewegen in de ruimte en past zijn magnetische aantrekkingskracht of weerstand iedere milliseconde aan met behulp van een aantal infraroodcamera’s.
Solenoïdes
De volgende stap is om de actuator te vervangen door solenoïdes of spoelen zodat verschillende objecten op hetzelfde moment naast elkaar kunnen zweven.
“Ik denk dat het belangrijk is om ons af te vragen wat onze essentie is en in wat voor wereld we als mens zouden willen leven,” besloot Lee. “Door vragen te stellen en prototypes te maken kunnen we de toekomst een beetje dichterbij brengen.”
Bron: Niburu.nl via Popsci.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten