dinsdag 3 juli 2012

Tientallen gewonden door bliksem op festival

LEIPZIG - Op een metalfestival in het oosten van Duitsland is in de nacht van zaterdag op zondag de bliksem ingeslagen. Ongeveer 50 mensen raakten gewond, van wie negen ernstig. Dat hebben de lokale autoriteiten zondag gezegd.

Het onweer trof het festival With Full Force in het dorpje Roitzschjora, dat ten noorden van Leipzig ligt. Ondanks de gewonden ging het evenement door. With Full Force trekt jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers. Dit jaar traden bands als Soulfly, Machine Head, Flogging Molly en Pennywise op.

Andere slachtoffers

Ook andere delen van Duitsland hadden last van noodweer. In de buurt van het Beierse Augsburg kwam een 24-jarige vrouw om het leven doordat een boom op haar auto viel. In het nabijgelegen Heidenheim blies harde wind tenten op een rockfestival omver. Tien mensen raakten daardoor gewond. In Berlijn moest de brandweer zondagochtend tussen 3 en 4 uur ongeveer 200 keer uitrukken.

Vrijdag waren drie vrouwen om het leven gekomen toen ze werden getroffen door de bliksem op een golfbaan bij de plaats Korbach, ten oosten van het Ruhrgebied. Een vierde vrouw verkeerde zondag nog altijd in levensgevaar.


Ik was toen zelf ook op een festival in Duitsland (Fusion), gelukkig hebben wij met een relatief milde storm geluk gehad...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten