zondag 8 juli 2012

9-jarig Wonderkind is bijna bachelor



Hij ontdekte al een supernova en hielp in de zoektocht naar een exoplaneet. Nu gaat een 9-jarig jongetje voor zijn bachelordiploma.

Op tweejarige leeftijd kon Tanishq Abraham van 1 tot 100 tellen en toen hij vier jaar oud was werd hij toegelaten tot Mensa, een internationale vereniging van en voor mensen die bij een IQ-test in de bovenste 2% van de bevolking scoren.

Hij publiceerde al artikelen voor de Peninsula Astronomical Society en schrijft geregeld gastbijdragen voor Zooniverse, een online programma voor astronomisch onderzoek.

SETI

Onlangs woonde hij bijeenkomsten bij van SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) om experts vragen te stellen over bepaalde vergelijkingen.

“Toen hij vijf of zes maanden oud was begon hij interesse te tonen in boeken,” zei de moeder van Tanishq, Taji Abraham. “Hij begreep alles wat ik voorlas.”

Tanishq volgt thuisonderwijs terwijl een leraar van zijn school zijn voortgang bijhoudt. Hij volgt daarnaast online cursussen en geeft gastcolleges op het American River College in Sacramento, waar hij als jongste student wetenschapsvakken volgt.

Koor

“Hij weet dat hij goed bezig is, maar hij beseft zich niet hoe zeldzaam het is. Hij is erg leergierig,” zei zijn moeder.

Twee keer per week zingt Tanishq in een jongenskoor in San Francisco. Toen zijn ouders hem vroegen of hij uit het koor wilde stappen barstte Tanishq uit in tranen terwijl hij uitlegde dat zingen zijn passie is. Het jongetje speelt piano en maakt kunstwerken voor tentoonstellingen.

Hij houdt daarnaast van bowling, tafeltennis, fietsen en computerspelletjes op de Nintendo Wii. “We krijgen vaak kritiek op het tempo waarmee Tanishq door het onderwijs wordt geloodsd en dat is het enige waar de mensen naar kijken. Hij is net als iedere andere 9-jarige jongen die geniet van het leven,” legde zijn moeder uit.



Achterhaald systeem

Sinds kort houdt Tanishq zich ook bezig met voeding en politiek. Wanneer hij later groot is wil het jongetje arts, wetenschapper en president van Amerika worden. Hij hoopt dat president Obama hem wil adviseren over zijn toekomstige presidentiële carrière.Het 6-jarige zusje van Tanishq, Tiara, is ook toegelaten tot Mensa. Zij houdt van literatuur, kunst, wetenschap en het verzorgen van dieren.

“Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het onderwijssysteem totaal niet berekend is op kinderen zoals Tanishq,” besloot zijn moeder. “Ze hebben allerlei programma’s voor kinderen met alle mogelijke leerstoornissen, maar er wordt geen rekening gehouden met kinderen die verder zijn dan hun leeftijdsgenootjes.”
Bron: Abcnews.com via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten