vrijdag 13 juli 2012

Boze britten zeggen massaal rekening bij grote banken op



Wat kan je als boze Britse consument doen als je genoeg hebt van je bank. Juist, je rekening opzeggen. Dat is precies wat veel Britten de afgelopen week hebben gedaan. Barclays zag het aantal klanten teruglopen door Liborgate en Royal Bank of Scotland omdat door een computercrash niets meer werd overgeboekt. Lokale en alternatieve banken profiteren.

‘Big Five’

Uit cijfers van Move Your Money UK (MYM) blijkt dat het aantal consumenten dat van bank wil veranderen, de afgelopen week explosief is gestegen. Move Your Money (‘verplaats je geld’) is een actiegroep die consumenten aanspoort om de rekening bij de ‘Big Five’ - Barclays, Lloyds, HSBC, RBS and Santander - weg te halen en te wijzen op de alternatieven. De Big Five werden tijdens de crisis van 2008 en 2009 met overheidssteun overeind gehouden.

Op de site van MVM kunnen boze overstappers aanvraagformulieren invullen, want van bank verhuizen is nog steeds niet gemakkelijk. Oppositieleider Ed Balls van Labour zei dit weekend dat de overheid het voor consumenten makkelijker moet maken om van bank te kunnen veranderen. Hij riep daarnaast op tot regulering die manipulaties als die van Barclays “met wortel en tak moeten uitroeien”.

Barclays krijgt door het in de media breed uitgemeten Libor-schandaal, inmiddels omgedoopt tot Liborgate, veel ‘slechte pers’.

Gecrasht computersysteem

Bij RBS zijn veel klanten boos weglopen omdat in juni een naar het scheen simpele upgrade het computersysteem volledig liet vastlopen en er geen transacties werden overgeboekt. Volgens de Telegraph werden salarissen niet overgemaakt en zag een stel een woningaankoop niet doorgaan omdat het geld niet bij de verkoper aankwam. Ook zou een Mexicaans ziekenhuis hebben gedreigd de stekker er bij een in levensgevaar verkerend meisje uit te trekken omdat RBS-onderdeel NatWest het verschuldigde geld maar niet overmaakte.

Lees verder op: Intrinsiekewaardenul.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten