dinsdag 3 juli 2012

Initiatief voor een Europees Referendum: Een Referendum voor Natuurgeneeswijzen

(www.eu-referendum.org) De bescherming van onze gezondheid is een van de meest fundamentele rechten van de mens en toch sterven er jaarlijks miljoenen Europeanen aan de gevolgen van aandoeningen die kunnen worden voorkomen, zoals hartaanvallen, beroertes en kanker.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze aandoeningen (en vele anderen) voorkomen kunnen worden met natuurgeneeswijzen die bovendien geen bijwerkingen hebben. Tot zover zijn er meer dan 10.000 onderzoeken gepubliceerd in de wetenschappelijke pers en op internet waarin het essentiële belang van vitaminen en andere natuurlijke middelen wordt aangetoond.

Desalniettemin worden er op nationaal en Europese niveau wetten voorgesteld die de vrije toegang zullen verbieden tot deze belangrijke gezondheidsinformatie en tot natuurgeneeswijzen waarvoor geen patent kan worden verkregen, zoals vitaminen.

Ons recht op een goede gezondheid en een lang leven zou door niemand in gevaar gebracht moeten kunnen worden. We moeten opkomen voor ons recht om onze gezondheid te beschermen en onze levens veilig te stellen.

We verzoeken de Europese Unie om het fundamentele recht op een goede gezondheid te beschermen voor alle burgers.

We vragen alle verantwoordelijke politici in de Europese Unie een ‘Referendum voor Natuurgeneeswijzen’ te houden om te garanderen dat elke burger in Europa het recht heeft op vrije en onbeperkte toegang tot vitaminetherapie en andere natuurgeneeswijzen.

We vragen de Europese overheden om het recht op referenda in hun nationale grondwetten te koesteren.

Klik hier om de petitie online te ondertekenen.
Wat is de campagne ‘Referendum voor Natuurgeneeswijzen’?

De campagne wil vrije toegang garanderen tot natuurgeneeswijzen die wetenschappelijk zijn onderzocht voor alle inwoners van de Europese Unie, door middel van het houden van een ‘Referendum voor Natuurgeneeswijzen’ is alle 27 Europese lidstaten. Om dit te realiseren willen we één miljoen handtekeningen verzamelen in een petitie waarin wordt geëist dat de Europese Unie onmiddellijk een dergelijk referendum houdt.

Er worden in heel Europa steeds vaker Draconische wetten voorgesteld, onder het mom van ‘bescherming van de volksgezondheid’, die informatie over veel natuurgeneeswijzen en het gebruik ervan willen verbieden. En dit ondanks het feit dat er jaarlijks miljoenen mensen sterven aan chronische ziekten zoals hartaanvallen, beroertes en kanker en dat duizenden klinische en wetenschappelijke onderzoeken reeds hebben aangetoond dat natuurgeneeswijzen (waaronder vitaminetherapie) deze ziekten kunnen voorkomen.

Klik hier om te lezen hoe beperkende Europese wetten aangaande natuurgeneeswijzen nu ook de keuzevrijheid in de Verenigde Staten bedreigen.

De huidige stand van zaken in deze campagne

Het initiatief voor deze petitie startte in 2002. Onze drijfveer was de hoop dat de EU in Brussel zou willen luisteren naar de stem van het volk. Sindsdien is echter onze ergste nachtmerrie bewaarheid: door het opleggen van het dictatoriale Verdrag van Lissabon aan alle Europeanen, is deze ondemocratische politieke structuur een realiteit geworden. Het feit dat de petitie werd ondertekend door meer dan een kwart miljoen mensen, heeft ons doen besluiten om door te gaan met deze campagne. Daarbij hebben wij ons tevens tot doel gesteld ons uiterste best te doen om wereldwijd het bewustzijn te verhogen over de oorsprong en de werkelijke aard van de EU in Brussel.

In het baanbrekende boek Nazi Roots of the Brussels EU wordt beschreven hoe de architecten van de EU in Brussel werden gerekruteerd onder dezelfde technocraten die eerder tekenden voor het ontwerp van een naoorlogs Europa onder bestuur van de Nazi’s. Dit ontwerp, dat opzettelijk meer dan zestig jaar werd verborgen voor de Europese bevolking, toont ons het ondemocratische gezicht van de EU in Brussel waarvan de doelstelling verdacht veel lijkt op de plannen die Nazi’s indertijd hadden voor `een totaal Europees economisch gebied`. Als uw interesse is gewekt, na het lezen van dit boek en u bereid bent om wat vrije tijd de besteden aan het doorgeven van deze informatie, neem dan contact met ons op!

Tegen het licht van de EU in Brussel bekeken, wordt het duidelijk dat de uitslag van het gevecht rond het recht op natuurlijke geneeswijzen rechtstreeks afhangt van de ontmanteling van deze structuur en het vervangen ervan door een echt democratische Europese regering.

Om dit doel te bereiken doen wij een beroep op iedereen om de petitie 'A europe for the people, by the people' te ondertekenen. Dit is een initiatief van de overlevenden van het concentratiekamp in Auschwitz. De kerngedachte van dit unieke document is het beschermen van de gezondheid en het leven van de Europese burgers tegen de belangen van de multinationals, die miljarden verdienen aan het menselijke lichaam als marktaandeel. De gemene deler van deze belangen zijn de gepatenteerde producten. Gigantische investeringsgroepen, met op de eerste plaats de farmaceutische industrie en de voedingsindustrie maken astronomische winsten met van genetisch gemodificeerde producten, ten koste van de gezondheid en het leven van miljoenen mensen. De petitie 'A europe for the people, by the people' vraagt om het recht op gezondheid, het recht op leven, het recht op natuurlijk voedsel, het recht op een gezond milieu, respect voor de menselijke waardigheid en het beschermen van sociale waarden.

Bron: EU-referendum.org via Earth-Matters.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten