maandag 16 juli 2012

Stop bankiers achter de tralies


Beste vrienden,

Grote banken zijn betrapt op grote fraude - miljoenen mensen werden opgelicht door geknoei met de rentetarieven van hypotheken, studentenleningen, enz. Wij zouden hier allemaal voor de gevangenis indraaien, maar de bank Barclays is alleen maar beboet, voor een fractie van hun winstmarge! De woede neemt toe, dit is onze kans om het tij te keren van de overheersing van de banken over onze democratie.

De financiële toezichthouder van financiën Michel Barnier verzet zich tegen de machtige bankenlobby en moedigt hervormingen aan die bankiers voor zulke fraude achter de tralies doen belanden. Als de EU de eerste stap zet, dan kan aansprakelijkheid zich snel over de hele wereld verspreiden. Maar de banken voeren een harde lobby, en we hebben een gebundelde burgerkracht nodig om de hervormingen door te voeren.

Als we er in de komende drie dagen voor kunnen zorgen dat 1 miljoen mensen Barnier steunen, is dat een momentum waarop hij de bankierslobby kan weerstaan en er bij overheden op kan aandringen hervormingen door te voeren. Klik hieronder om te tekenen - de groei van het aantal handtekeningen wordt zichtbaar door het toevoegen van imitatiebankiers in een gevangenis recht voor het Europese Parlement:

De volledige omvang van het schandaal is nog onbekend, maar wat we weten is stuitend: "Meerdere" anonieme grote banken waren betrokken. De manipulatie van het LIBOR-rentetarief (het tarief waarop een groot deel van rentetarieven wereldwijd zijn gebaseerd) heeft invloed gehad op letterlijk de waarde van honderden biljoenen dollars aan investeringen. Alleen al Barclays heeft toegegeven deze fraude "honderden" keren gepleegd te hebben.

Te lang zijn onze overheden geïntimideerd door machtige banken, die dreigden zich ergens anders te vestigen als ze ergens mee werden geconfronteerd. Te lang hebben banken onze markteconomie gemanipuleerd. Ze zetten het speelveld naar hun hand en namen roekeloze risico's, vertrouwend op de wetenschap dat wanneer ze in de problemen kwamen, ze regeringen konden dwingen hen ons belastinggeld te betalen.

Het systeem is gemanipuleerd, en dat is een misdaad. Het wordt tijd om de criminelen hiervoor op te sluiten. Het begint in Europa, laten we het waarmaken.

Misschien heeft er in de moderne geschiedenis nooit een tijd bestaan waarin grote banken geen buitensporige en uitzonderlijke macht hadden die ze regelmatig misbruikten. Maar democratie rukt op. We hebben gezien dat tirannen werden bedwongen, en dit keer zullen we samen helpen aan het einde van de overheersing van banken.

Met hoop, Ricken, Iain, Alex, Antonia, Giulia, Luis en het hele Avaaz-team.

Laat uw stem horen op Avaaz.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten