vrijdag 20 juli 2012

Politie grijpt hard in bij betoging Madrid

MADRID - De oproerpolitie in Madrid heeft in de nacht van donderdag op vrijdag hard ingegrepen om een grote groep demonstranten uit elkaar te drijven.

Daarbij is volgens ooggetuigen met rubberkogels geschoten en met wapenstokken geslagen. Zes mensen raakten daarbij gewond, terwijl zeven betogers werden opgepakt.

Kleine groepjes demonstranten hadden het aan het eind van de verder rustig verlopen mars voorzien op het zwaarbewaakte parlementsgebouw. Ook gooiden ze met flessen naar de politie.

Zware bezuinigingen

Dat gebeurde op de Puerta del Sol, het grootste plein in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Daar hadden zich eerder op de avond honderdduizenden demonstranten verzameld om te betogen tegen de zware bezuinigingen.

In totaal gingen donderdag in ruim 80 Spaanse steden mensen de straten op. Veel Spanjaarden voelen zich beroofd door de ingrepen van de regering, die in totaal voor 65 miljard euro bezuinigt. Zo wordt de kerstbonus voor ambtenaren flink beperkt, wat neerkomt op een korting op het jaarsalaris van 7 procent. In 2010 moesten de Spanjaarden ook al inleveren.

Door: ANP via NU.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten