zaterdag 24 november 2012

Protesten tegen privatisering onderwijs Italië

 

In zowat iedere stad in Italie werd vandaag hevig betoogd. Onderwijs in handen geven van private bedrijven gaat ten koste van inhoud, kennis en wetenschap.

In Italië diende minister Profumo van de regering Monti een wetsvoorstel in om het onderwijs grondig te hervormen. Dit wetsvoorstel is één van de vele waarmee men hoopt te besparen. Net zoals de rest van Europa wordt Italië namelijk getroffen door de crisis. Het wetsvoorstel is echter erg omstreden aangezien de hervormingen wel ineens héél drastisch zijn.

Monti en Profumo willen twee zaken gerealiseerd zien. Ten eerste willen ze dat scholen hun eigen statuten kunnen bepalen en bijgevolg dienen deze scholen niet langer rekening te houden met nationale eindtermen zeg maar. Daarbovenop gaat de Italiaanse staat de scholen privatiseren. Het negatieve resultaat zou zijn dat scholen elkaar enerzijds gaan beconcurreren en anderzijds zouden er duidelijke A- en B-scholen ontstaan. Het ontstaan van een brede kloof tussen verschillende niveaus is natuurlijk het laatste wat men wil inzake onderwijs. Dan zijn er wel andere zaken waar je op kan besparen.

Privatisering van onderwijs wordt overal in EU doorgeduwd, hoewel studenten, docenten, professoren, academici, en analisten hierover hevig aan de alarmbel trekken. De economisch-gerichte clan van Brussel luistert niet.Bron: Dutchrevolution & Rechtsactueel.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten