vrijdag 2 november 2012

India: tienduizenden op de vlucht voor noodweer



In het zuiden van India zijn woensdag tienduizenden mensen op de vlucht geslagen vanwege de cycloon Nilam. De cycloon kwam vanaf de Baai van Bengalen aan land en zorgt voor zware regenval en harde wind nabij Chennai, een miljoenenstad in de deelstaat Tamil Nadu.

Tot nu toe zijn er, voor zover bekend, in ieder geval twee mensen door Nilam om het leven gekomen. Vijf matrozen van een olietanker worden vermist en zijn vermoedelijk overboord geslagen toen hun schip door het noodweer in de problemen raakte en vastliep. De kustwacht heeft helikopters en boten ingezet om de vermisten terug te vinden.

De lokale autoriteiten hebben de bevolking opgeroepen niet te dicht bij de kust te komen en een veilige schuilplaats te zoeken. Vissers zijn gewaarschuwd niet het water op te gaan, veel bedrijven houden de deuren gesloten en honderden scholen worden gebruikt als tijdelijke opvangcentra.

Hoewel het aantal menselijke slachtoffers in vergelijking met vorige natuurrampen in India laag is, is de materiële schade aanzienlijk. De infrastructuur is zwaar beschadigd door het noodweer en een groot deel van de oogst wordt als verloren beschouwd.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten