zondag 4 november 2012

Iran biedt Obama opschorting uraniumverrijking aan als verkiezingscadeau


Gezien de peilingen hebben dit soort billboards hebben te weinig Amerikanen weten te overtuigen.

Mohammad Hassan Asfari, lid van de commissie Nationale Veiligheid en Buitenlandse Beleid van het Iraanse parlement, heeft gisteren gezegd dat Iran als gebaar van goede wil aan het Westen het uraniumverrijkingsproces heeft opgeschort. Zoals we eerder berichtten is de Amerikaanse regering Obama enkele maanden geleden geheime onderhandelingen met Iran aangegaan met als doel om pal voor de verkiezingen een doorbraak te presenteren om zo de kans op Obama's herverkiezing te vergroten. Volgens de New York Times hoeft de president zich sowieso nergens zorgen over te maken en is de kans dat hij nog eens 4 jaar in het Witte Huis mag verblijven opgelopen tot maar liefst 85%.

Iran verlangt volgens Asfari wel iets terug voor het 'verkiezingscadeau' aan Obama: het verlichten of totaal opheffen van de sancties tegen het land. Gebeurt dit niet dan gaat de uraniumverrijking alsnog op volle kracht verder.

Volgens Midden Oosten analisten heeft Iran in werkelijkheid niet één verrijkingscentrifuge stilgelegd, waardoor het aanbod van Asfari weinig meer lijkt dan een erg doorzichtige poging om Obama's mislukte buitenlandse beleid op de valreep in een positief daglicht te stellen. Alles beter dan Mitt Romney, zal men in Teheran denken, die -mocht hij worden gekozen- de VS hoogstwaarschijnlijk een hardere koers zal doen laten varen tegenover de islamitische republiek en ook de door Obama grotendeels verwaarloosde banden met bondgenoot Israël weer zal aanhalen.

Productie voor 4 - 6 kernbommen gaat door

De Israëlische minister van Defensie Barak verklaarde afgelopen week dat zijn land 8 maanden geleden nèt geen aanval op Iran heeft uitgevoerd omdat de theocratische leiders in Teheran hadden besloten om 38% van hun voorraad 20% verrijkt uranium voor civiele doeleinden te gebruiken. Hij 'vergat' er echter bij te zeggen dat Iran ondertussen 3000 verrijkingscentrifuges naar de versterkte, tegen vrijwel iedere militaire aanval beschermde ondergrondse installatie in Fordo heeft overgebracht, waardoor de voorraad buiten het zicht van de wereld weer pijlsnel wordt aangevuld.

Aan de ene kant biedt Iran Obama dus iets meer dan 1/3 van zijn officiële voorraad 20% verrijkt uranium aan, genoeg om één kernbom mee te produceren, terwijl het aan de andere kant diep onder de grond onverminderd doorgaat met de productie van voldoende splijtstof voor vier tot zes kernbommen. Obama zal de komende twee dagen aan het benadrukken van het enkel het eerste feit voldoende hebben om de twijfelende Amerikanen kiezers over de streep te trekken. (1)

NYT: 85% kans dat Obama wint

Volgens de New York Times stevent de eerste zwarte president dan ook op een welhaast zekere overwinning af. De peilingen geven weliswaar een krappe overwinning voor Obama aan -50,6% tegen 48,3% voor Romney, maar de winstkansen van Obama zijn volgens de krant gestegen naar maar liefst 85,1%, een absoluut record. Ook Intrade denkt dat Obama gaat winnen en geeft hem een slagingskans van 63%. De meeste andere peilingen bevestigen dat het vrijwel een gelopen race is en zowel de VS als de rest van de wereld zich kan gaan opmaken voor nog eens 4 jaar Barack Hussein Obama.

Xander

(1) DEBKA
(2) Infowars

Bron: Xandernieuws.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten