vrijdag 23 november 2012

Crisis eurozone: 'Frankrijk gaat in 2013 Spanje achterna'



De fascistische dictators Barroso en Van Rompuy werpen met hun voorstellen de EU terug naar de Middeleeuwen.

Volgens de financiële expert John Mauldin is de recente afwaardering van de kredietstatus van Frankrijk van AAA naar AA1 het begin van een steeds snellere instorting die ertoe zal leiden dat Frankrijk in 2013 het nieuwe epicentrum van de crisis in de eurozone zal worden. Dit zal ernstige gevolgen hebben voor ons hele continent.

Mauldin vindt dat Europa zijn ogen sluit voor het aanstormende gevaar dat na Griekenland en Spanje ook Frankrijk in elkaar stort. 'Frankrijk steekt diep in de problemen. Het land is bankroet maar verhoogt desondanks de belastingen en uitgaven,' bekritiseert hij.

De financiële expert is ervan overtuigd dat Frankrijk in 2013 Spanje achterna gaat. De Fransen kampen namelijk met vergelijkbare problemen, zoals een hoge werkloosheid en een enorme schuldenberg. 'Franse werknemers zullen loonsvermindering niet pikken en de straat opgaan,' denkt Mauldin.

'Euro daalt tot niveau dollar'

De economie van de EU zal in 2013 verder achteruit gaan, wat van grote invloed op de wereldconjunctuur zal zijn. De euro zal volgens Mauldin fors in waarde dalen tot ongeveer het niveau van de dollar.

Over het diep in schulden gestoken Japan is hij positiever. 'Japanse ondernemingen staan er goed voor en hebben waardevolle patenten. Wat betreft de Verenigde Staten denkt hij dat de Amerikanen 50% kans hebben om een schuldencrisis af te wenden. (1)

Van Rompuy zet EU in zijn achteruit

Op de bijeenkomst van EU leiders vandaag in Brussel heeft president Van Rompuy een voorstel gelanceerd dat de EU in zijn achteruit zet: hij wil € 7,7 miljard euro extra voor de omstreden landbouwsubsidies en eveneens niet korten op de royale salarissen en vergoedingen van de 55.000 EU ambtenaren.

Wat wel geld moet inleveren is alles wat de EU een sterke toekomst kan geven: innovatie, onderzoek en infrastructuur, inclusief breedband internet. Nederland had juist exact op het tegendeel ingezet en zal bovendien honderden miljoenen extra kwijt zijn aan Brussel (3), geld dat dus naar de bankroete Fransen gaat.

De landbouwsubsidies, waar Frankrijk en Italië het meeste van profiteren, zijn nu al verreweg de grootste uitgavenpost van de EU. Al jaren proberen landen zoals Nederland deze naar beneden te krijgen, maar dat stuit iedere keer op fel verzet van Parijs en Rome. Het lijkt er dan ook sterk op dat de EU opnieuw voor de Fransen en Italianen door de knieën gaat. (2)

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) NU

Bron: Xandernieuws.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten