woensdag 14 november 2012

26 doden bij zware aardbeving Birma



Het aantal doden als gevolg van de aardbeving die Birma afgelopen zondag trof is gestegen naar 26. Dat heeft een medewerker van het Rode Kruis bekend gemaakt. Eerder werd nog uitgegaan van twaalf doden.

Volgens een lokale afdeling van het Rode Kruis zijn er naast de 26 overledenen ook nog twaalf vermisten en zijn ongeveer 230 mensen gewond geraakt. De beving heeft met name schade aangericht ten noorden van Birma’s op één na grootste stad Mandalay.

Het natuurgeweld heeft eveneens flinke materiële schade aangericht. Volgens recente cijfers zijn er 251 huizen vernield en is er schade aan 22 ziekenhuizen, 137 religieuze gebouwen en 48 overheidsgebouwen en scholen.

De beving is opgevolgd door een serie naschokken. Sommigen daarvan waren behoorlijk krachtig, zoals de naschok met een kracht van 4,8 die dinsdag nabij de stad Naypyidaw werd gevoeld.
De autoriteiten zeggen hun best te doen de slachtoffers te bereiken en zich een goed beeld te vormen van de exacte schade. Dit wordt echter bemoeilijkt door de communicatieproblemen in het onderontwikkelde gebied.

Bron:  Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten