donderdag 15 maart 2012

Aardbeving in Nieuw Guinea

In Nieuw Guinea heeft zich vanochtend een aardbeving met een kracht van 6.4 op de Schaal van Richter voorgedaan.  Er is geen tsunami waarschuwing afgegeven en seismologen zeggen dat ze geen grote problemen verwachten voor de plaatselijke bevolking. Tot dusver zijn er geen meldingen over slachtoffers binnengekomen.

De aardbeving trof de regio New Britain om 13 over 7 plaatselijke tijd op een diepte van 48 kilometer en 204 kilometer ten zuidwesten van de belangrijkste stad in het gebied, Rabaul, dat op 598 kilometer afstand ligt van de nationale hoofdstad Port Moresby. Daar werd de schok ook gevoeld. “De beving deed zich voor in een relatief afgelegen gebied met een paar kleine dorpen in het zuiden,” vertelde seismoloog Emma Mathews aan het AFP Persbureau.

Aardbevingen van dergelijke omvang zijn gebruikelijk in de regio New Britain, die op de zogenaamde “Pacific Ring van vuur”, ligt, een hotspot voor seismische activiteit door de wrijving tussen ondergrondse tektonische platen.
 
Een tsunami in 1998, veroorzaakt door een onderzeese aardbeving of een aardverschuiving, doodde meer dan 2.000 mensen in de buurt van Aitape, aan de noordwestkust van het land.

Bron: Aziatischetijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten