woensdag 14 maart 2012

Ex-directeur: 'Goldman Sachs kent giftige bedrijfscultuur'

Greg Smith, een ex-directeur van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, stelt dat de cultuur bij de bank nog nooit zo 'destructief en giftig' geweest is.

Goldman Sachs wordt gezien als één van de veroorzakers van de financiële crisis, maar veel lijkt de bank hier niet van geleerd te hebben. Smith schrijft in een brief aan de New York Times dat klanten nog steeds op de tweede plaats komen. Zo veel mogelijk winst maken is nog altijd het devies van de bank, zo stelt hij. "Als je tegenwoordig maar genoeg geld verdient voor de bank (en je geen moordenaar bent), maak je promotie naar een invloedrijke positie", aldus Smith.

Smith, die 12 jaar geleden begon bij de bank en zich in die periode opwerkte tot hoofd derivaten in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, kon niet meer met een zuiver geweten voor de bank werkzaam zijn. De bestuurders krijgen er in zijn brief dan ook fel van langs. Volgens Smith hebben de bestuurders de schuld van het bestaan van de giftige cultuur en het morele verval binnen de bank.

Bron: Powned.tv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten